Stimați colegi,

 Consemnarea Zilei lucrătorului procuraturii are, prin definiție, o puternică conotație simbolică, ce se ancorează de axa valorilor profesionale   și  oferă prilejul reflecțiilor pe dimensiunea vocației pentru activitatea zilnică.

 Corpul profesional de procurori poate fi puternic doar prin forța jurământului depus la accederea în funcție, obligația necondiționată de   respectare a legii și asigurarea idealului de dreptate.

 Activitățile dumneavoastră zilnice se împletesc într-un context complicat al noțiunilor juridice, al filosofiei de viață și al analizelor profunde a   situațiilor investigate, din care trebuie să deduceți decizii corecte și legale, cu impact major asupra destinelor omenești.

 Să fii în serviciul societății și a interesului public este, poate, cea mai dificilă muncă, care solicită competență, curaj, modestie și onestitate.  Aceste virtuți fac onoare statutului de procuror, care odată preluat, trebuie să devină parte inerentă a conștiinței noastre.

Prin asumare de responsabilități și atașament față de drepturile și libertățile cetățenilor, putem demonstra valoarea sistemului Procuraturii și putem spori încrederea societății în capacitățile instituționale de a contribui la realizarea actului de justiție.

Vă dorim să păstrați vocația pentru meseria ce o aveți, să consolidați efortul zilnic și să valorificați experiența profesională, cu îndemnul ca în momentele de reflecție să faceți recurs la infailibilul citat din moștenirea filosofică clasică: ,,Prețuiți virtutea mai mult decât orice și nu veți regreta niciodată, căci virtutea valorează mai mult decât gloria!”.

Păstrați sentimentul demnității pentru toate realizările profesionale!

Consiliul Superior al Procurorilor

 

Decretul privind instituirea Zilei lucrătorului procuraturii îl puteți găsi aici