La data de 27.01.2020, Consiliul Superior al Procurorilor a avut o întrevedere cu doamna Satu Seppanen, Înaltul Consilier al UE pe domeniul justiției și procuraturii, expert  cspcu o experiență semnificativă în managementul politicilor publice, precum și în conducerea autorităților publice de cel mai înalt nivel.

Doamna Angela Motuzoc, președintele Consiliului a salutat cu înaltă considerație intenția misiunii de a continua asistența pe domeniul de activitate al Consiliului Superior al Procurorilor și a reiterat deschidere pentru cooperare în cadrul tuturor inițiativelor menite să consolideze garanțiile de independență și imparțialitate a procurorilor.

Pe parcursul întrevederii, oficialii au discutat despre obiectivele și măsurile de implementare a reformelor în sectorul justiției. Astfel, interlocutorii au trecut în revistă prioritățile Consiliului Superior al Procurorilor şi au discutat despre acțiunile care urmează a fi întreprinse întru realizarea obiectivelor propuse.

Potrivit mesajului transmis de către doamna Satu Seppanen, a fost apreciată atenția pe care o acordă Consiliul Superior al Procurorilor proceselor inerente reformei în sectorul justiției și procuraturii, exprimând susținerea Uniunii Europene pentru identificarea celor mai bune soluții, care să asigure progrese reale și autentice pe dimensiunea vizată, în conformitate cu așteptările societății.

Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor