ev 10 an ji

Consiliul Superior al Procurorilor celebrează, în acest an, 10 ani de activitate și cu acest prilej, a fost lansată inițiativa organizării unei lecții publice cu genericul “Dialogul între generațiile de juriști. În scopul consemnării acestui jubileu, au fost invitați studenți ai facultății de Drept din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova și elevi ai Liceului teoretic republican ,,Aristotel”.

ulim Evenimentul și-a propus consolidarea culturii juridice în mediul generației tinere, promovarea   valorilor statului de drept ca garanție a dezvoltării democrației în țara noastră și mediatizarea   activității Consiliului Superior al Procurorilor.

 Lecția publică a avut drept scop inițierea unui dialog de esență practică, iar comunicarea directă   a   reprezentanților Consiliului Superior al Procurorilor cu studenții și elevii a fost o oportunitate   inedită,  ca la nivelul interesului acestora, să se producă schimbul de informații și opinii cu   privire  la funcționarea instituției în arhitectura  organelor de drept ale Republicii Moldova.diploma

  Elevii și studenții au avut oportunitatea de a afla despre activitatea Consiliului Superior al Procurorilor direct de la președintele instituției,   care i-a familiarizat cu sediul Consiliului și condițiile de activitate ale angajaților. Tinerii au avut   posibilitatea să ia cunoștință, din prima   sursă,  de modul cum se desfășoară ședințele Colegiilor   din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor. Spre final, oaspeții au primit   câte  o broșură cu   informații despre Consiliul Superior al Procurorilor, pregătită în special pentru acest eveniment.

Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor