Începând de astăzi, 27 iunie 2024, un student al Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova, prin intermediul Programului comun de stagii al Uniunii Europene și Guvernului Republicii Moldova – 2024, va efectua un stagiu de practică în cadrul Consiliului Superior al Procurorilor.

La data de 26 iunie curent, la sediul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a avut loc prezentarea de către Înaltul Consilier al UE Justiție și Procuratură, doamna Gabriela Scutea, a stagiarului din cadrul Programului, care a fost informat cu privire la activitatea specifică pe care urmează să o desfășoare. Stagiul va dura 2 luni cu îndrumarea activității sale de către Înaltul Consilier al UE Justiție și Procuratură. 

Exercițiul de internship urmează să consolideze abilitățile stagiarilor și, ulterior, le va crește șansele de angajare în instituțiile în care au fost repartizați.

Ceremonia festivă de deschidere a Programului a avut loc la data de 25 iunie 2024, la Casa Guvernului, la care a participat și un reprezentant al CSP.

Notă: Două ediții anterioare ale Programului au fost implementate cu succes în 2022 și 2023, unii dintre absolvenții săi fiind deja angajați în instituțiile publice. Ediția din acest an este lansată în contextul Anului european al competențelor.

Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor
27.06.2024