Astăzi, 28 iunie 2024, a avut loc Atelierul de lucru „Exigențe de excelență în activitatea Procuraturii Republicii Moldova”, la care au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Procurorilor, Procuraturii, Departamentului de Stat al SUA și reprezentanți ai ABA ROLI Moldova. 

Atelierul a avut drept scop contabilizarea rezultatelor obținute în implementarea domeniilor de excelență în cadrul procuraturilor-model pilot și anume Procuraturile raioanelor Edineț, Ocnița și Ungheni, care au prezentat realizările, obiectivele în curs de realizare, restanțele și provocările întâmpinate pe perioada implementării proiectului.

Participanții la eveniment au fost activi în cadrul rundelor de întrebări-răspunsuri, care au impulsionat discuții şi dezbateri, având ocazia să îşi împărtășească opiniile și să vină cu soluții în cazurile de impas.

Reprezentanții CSP de comun cu Procurorul General, au apreciat efortul și abnegația procuraturilor de a se angaja în acest proiect complex, precum și succesele obținute cu ajutorul Programului.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului pentru Susținerea Reformei Penale și Combaterea Corupției, implementat de ABA ROLI, cu suportul financiar al Biroului pentru Combaterea Traficului de Droguri și Aplicarea Legii din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor
28.06.2024