Astăzi, 2 mai 2023, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor a avut loc solemnitatea pentru depunerea jurământului procurorului la numirea în funcție.
     Jurământul a fost depus de următorii procurori:        
-    Larisa David, în funcția de procuror în Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Comrat;
-    Eugeniu Țîgău, în funcția de procuror în Procuratura raionului Telenești. 
-    Victor Cimbir, în funcția de procuror în Procuratura raionului Strășeni.
      Președintele Consiliului Superior al Procurorilor și Procurorul General interimar au adresat felicitări procurorilor recent numiți în funcție și le-au urat succes în cariera profesională.  
     Potrivit art.27 din Legea nr.3 din 25.02.2016 cu privire la Procuratură, după numirea în funcție, procurorul, depune jurământul în fața Procurorului General și a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor.
     Domnul Alexandru Gordilă a fost desemnat câștigător al concursului la funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Sîngerei. Candidatul declarat învingător urmează a fi propus Procurorului General interimar pentru numire în funcție. 
     De asemenea, un alt subiect al agendei a fost aprobarea ordinului Procurorului General interimar, prin care Alexandru Machidon a fost desemnat în funcția de șef interimar al Procuraturii raionului Orhei. Urmare a deliberării, Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat ordinul de referință. 
     Pentru informații adiționale, aducem la cunoștință că pe pagina web – csp.md – poate fi accesată ordinea de zi soluționată și înregistrarea video a ședinței Consiliului Superior al Procurorilor.

Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor