Astăzi, 26 iunie 2024, a avut loc întrevederea membrilor Consiliului Superior al Procurorilor cu reprezentanții Agenției Naționale de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie (ANPCV).

Întâlnirea a fost organizată în vederea inițierii unui dialog constructiv între părți, care să asigure buna implementare a măsurilor pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, inclusiv în ceea ce privește formarea și orientarea procurorilor în examinarea cazurilor de acest gen.

Directoarea ANPCV, Viorica Țîmbalari, a evidențiat interesul și atitudinea judicioasă a procurorilor în direcția soluționării efective a cazurilor de violență în familie întru prevenirea și combaterea eficientă a fenomenului.

De asemenea, părțile au purtat discuții referitoare la activitățile inițiate de Agenție și rezultatele în urma desfășurării acestora, în sensul schimbării de atitudini  și creșterii gradului de conștientizare față de varietatea formelor de violență. 

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, a confirmat deschiderea organului de autoadministrare a procurorilor, dar și deschiderea organelor procuraturii, spre stabilirea unei cooperări cu rezultate concrete, stipulate  eventual într-un Acord de cooperare. 

Întâlnirea a reprezentat o platformă valoroasă pentru punerea în discuție a subiectelor sensibile.

Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor

26.06.2024