La data de 26 aprilie curent, președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), doamna Angela Motuzoc, a participat la ceremonia de absolvire a cursurilor de formare pentru funcția de judecător și procuror pentru promoția a XV-a, din cadrul Institutului Național al Justiției (INJ).
     Evenimentul a fost dedicat procedurii de înmânare a certificatelor de absolvire a cursurilor INJ, în timpul căruia viitorii procurori și judecători au fost felicitați și îndemnați să își construiască cariera profesională în spiritul integrității și responsabilității.
     În discursul său, președintele CSP le-a urat succes absolvenților  îndrumându-i să fie mereu în pas cu provocările și realitățile zilei, dar și să urmeze principiile și constatările consacrate în doctrină și jurisprudență. 
     ,,Să rămâneți mereu creativi, curioși și curajoși, să vă puneți întotdeauna întrebări și să căutați cu insistență răspunsuri, pentru că numai așa poate fi stabilit adevărul”, a mai menționat doamna președinte.
     Spre final, doamna Motuzoc a felicitat audienții cu prilejul absolvirii și a apreciat efortul echipei Institutului Național al Justiției pentru buna pregătire profesională a acestora, reiterând valoarea înaltă a instruirilor și aspirația continuă spre îmbunătățirea capacităților instituționale.
     În promoția a XV-a din anul 2023 au absolvit cursurile INJ la secțiunea procurori – 20 de audienți.
     Potrivit Legii nr.3/2016 din 25.02.2016 cu privire la Procuratură, absolvirea cursurilor INJ este una dintre condițiile obligatorii pentru admiterea în profesia de procuror. După încheierea acestora, absolvenții INJ sunt înscriși în Registrul candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante, ținut de CSP și participă la concursurile pentru numirea în funcția de procuror.


Consiliul Superior al Procurorilor