În data de 28 iunie 2024, Consiliul Superior al Procurorilor a primit vizita unui grup de studenți de la facultățile de drept din țară, precum și din România, reprezentați de președintele Asociației Europene a Studenților în Drept (ELSA Moldova), Vladislav Lutencu. 

În debutul întâlnirii, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, a adresat studenților un mesaj de salut și le-a prezentat reperele esențiale din activitatea Consiliului.

De asemenea, în cadrul discuțiilor interactive, desfășurate în sala de ședințe a Consiliului Superior al Procurorilor, membrii procurori, alături de Inspectorul-șef al Inspecției procurorilor, au prezentat tinerilor studenți rolul, structura și atribuțiile Consiliului și organelor din subordine, dar și aspecte din experiența profesională a acestora. 

Evenimentul și-a propus consolidarea culturii juridice în mediul generației tinere și a avut drept scop inițierea unui dialog de esență dedicat promovării valorilor statului de drept și deschiderii către cariera în sistemul procuraturii. 

Spre final, participanții au primit câte o broșură cu informații referitoare la diverse aspecte aferent activității Consiliului și au făcut un tur al sediului instituției. 

Înființată în 2014, ELSA Republica Moldova a devenit un reper în educația juridică din Moldova, oferind studenților oportunități valoroase de formare și dezvoltare profesională.

 

Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor 
01.07.2024