Astăzi, 1 februarie 2023, Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale urma să intervieveze candidații înscriși în concurs.

     În ședință s-au întrunit doar trei din cei cinci membri ai Comisiei speciale, care au luat act de cererea domnului Eugeniu Rurac, candidat la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de retragere din concurs. 

     Membrii Comisiei au fost informați și despre retragerea domnului Ion Guceac din calitatea de membru, care a absentat la ședință.

     Totodată, Comisia specială a luat act de cererile verbale ale celorlalți trei membri (Tudor Osoianu, Roman Eremciuc și Boris Poiată) privind retragerea din componența Comisiei. 
  
     Astfel, Comisia a constatat imposibilitatea continuării concursului pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, informând candidații rămași în concurs despre decizia luată.

     În continuare Comisia specială de preselecție va notifica Consiliul Superior al Procurorilor despre decizia adoptată.  

Notă: După luarea deciziei de către membrii prezenți la ședința Comisiei speciale, în corespondența instituțională a CSP a parvenit cererea domnului Iulian Groza despre retragerea din calitatea de membru al Comisiei speciale.


Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor